Цялостна-организация-на-фирмени-и-частни-събития

Настъпва есента и хората започват да мислят за наближаващите празници в края на годината. Фирмите са затрупани от работа и не им остава време за организация на поредното фирмено коледно парти.

От друга страна, за служителите на фирмата, коледното парти с колегите е най-очакваното събитие в края на годината и всеки от тях иска да се почувства специален!

Ако работите в такава фирма и на вас се е паднала отговорността да организирате фирменото парти, то непременно трябва да прочетете тази статия и по-специално важните стъпки към неговата успешна организация.

Обикновено организацията по това събитие е трудна и изпълнена с много стрес – бюджетът е прекалено малък, трудно се уточнявате с колегите относно дата и час на събитието, проблеми с резервация на зала/ресторант и много други.

Успехът на перфектно организираното коледно парти се крие в подходящия избор и подбор на основните парти елементи!

Ето и за какво трябва да помислите:

 

Дата на провеждане на желаното събитиe

Първото и най-важно нещо свързано с организирането на събитието е да се стартира достатъчно рано преди реализирането на самото събитие. Това непременно е свързано с избор на подходяща дата и време за провеждането му.

Месец декември е изключително натоварен период от годината. Изпълнен е с множество социални събития и поради тази причина свободните дати за ангажиране на зали/ресторанти/хотели са малко. Много фирми избират дни като четвъртък, петък или събота, за да организират коледното си парти предвид факта, че следващият ден се оказва прекалено дълъг.

От друга страна, ако изберете някой от първите дни на седмицата – понеделник/вторник/сряда, вероятността да намерите свободни дати е доста по- голяма.

Нашият съвет е да започнете с резервирането на дата за събитието колкото се може по-рано. Това предполага богат избор от възможности за резервиране на зала или хотел за фирменото парти. Така ще избегнете ситуация, при която ще възникнат и други ограничения по отношение на времето/датата, която сте избрали за провеждане на събитието. Възможно е други събития да се случват по това избрано от вас време и период като конференции, събитие на конкурентна компания ли друго събитие.

 

Изготвяне на бюджет

Размерът на бюджета има огромно значение за организирането на фирменото ви парти. От него зависи какво ще бъде включено, къде ще се проведе самото събитие, какво ще се предлага като храна и напитки, дали ще има допълнителни атракции за служителите – томболи, игри, водещи и други.

Нашият съвет е да организирате събитието според интересите на колегите си и да съобразите бюджета спрямо това. Коледното парти е вид благодарност към всички служители за добре свършената работа през годината и се организира специално за тях!

 

Най-доброто място за провеждане

След като изберете датата за провеждането на фирменото парти и уточните бюджета, е нужно да се отговори на следващия въпрос. Къде да бъде проведено фирменото парти? В зала? В хотел? В ресторант или друго помещение?

Това до голяма степен зависи от големината на фирмата и гостите, които ще бъдат поканени – служителите и техните семейства, както и бизнес партньорите, с които работите ежедневно.

На следващо място следва да съобразите локацията. Тя е от огромно значение. Близостта до обществен транспорт, лесният достъп с автомобил, наличието на паркинг са основни неща, които трябва да бъдат взети под внимание при вашата резервация.

Нашият съвет е внимателно да прецените и съчетаете мястото за провеждане на събитието с неговото местоположение и достъпност. Трябва да се стремите да е максимално удобно за гостите!

Ако не сте сигурни, имате колебания или пък нямате време за проучвания, то доверете се на професионалния организатор.

 

Тип на фирменото парти

Със сигурност вариантите за организирането на коледното фирмено парти са стотици. Възможно е провеждането на целодневно коледно парти. През деня се провеждат забавни тиймбилдинг игри, а вечерта завършва с шумно парти.

Други фирми предпочитат да заведат служителите си на вечеря, след която се отправят към бар. Това е подходящо за по-малките фирми.

Възможно е да организирате събитието и на място в офиса, ако разполагате с това пространство. Помещението може да се украси подходящо, да се предоставят храни и напитки.

Диджей/водещ ще се погрижи за настроението на колегите ви. Към това може да се прибави и тематика, която да е свързана, както с фирмената ви идентичност, така и с интересите на служителите. Може да ги накарате да се облекат като филмови актьори, приказни герои или каквото ви хрумне. Всичко е въпрос на фантазия!

Нашият съвет е да се доверите на фантазията си. Това е най-интересната и забавна част от самата организация на събитието.

 

Кетъринг

Независимо къде организирате вашето коледно парти, то задължително трябва да има храна и напитки. Ако мястото, което сте избрали, предлага също и кеетъринг услуги, това е още по-добре. В противен случай ще е необходимо да търсите друг доставчик на тази услуга.

Във всеки случай, ще е необходимо да решите какво да бъде менюто и да вземете под внимание каквито и да са съществуващи специфични изисквания.

Алкохолът не трябва да бъде твърде много – по 1-2 чаши вино на човек са предостатъчни за добро настроение и приятни разговори.

Нашият съвет, ако решите да наемете специално помещение за коледното парти, е задължително трябва да се обърнете към кетъринг фирма, която да се погрижи за хапването. Ако решите да празнувате в ресторант, то подгответе куверти или оставете служителите сами да си поръчат!

 

Помислeте за забавната част

Не пропускайте да планирате и забавната част от мероприятието. Танците, песните и игрите създават приятна атмосфера и красиви спомени. Вие най-добре познавате колегите си и знаете каква музика обичат.

Наемете правилния DJ, който ще направи нощта им незабравима.

Ако има възможност, ангажирайте и професионален фотограф, който ще увековечи момента. След събитието изпратете снимките на хората или ги тагнете във фейсбук. Обикновено хората се радват на тези неща.

Можете да наемете аниматор или водещ за събитието. Така ще сте сигурни, че има кой да допринесе за доброто настроение на гостите и ще ги накара да се забавляват!

Може да помислите още за клоуни, фокусници, комедианти или дори Дядо Коледа!

 

Размяна на подаръци и пожелания

Нещо, което е задължително на всяко фирмено коледно парти, е размяната на подаръци между служителите!

Ако искате, може предварително да им направите коледна игра, в която всеки тегли името на някой друг и отговаря за неговия подарък. В деня на размяната всеки отгатва от кого е получил подарък.

Подобен род дейности създават празнично настроение и приятни емоции сред всички в духа на празниците. Затова не ги пропускайте!

И не на последно място – забавлявайте се!

Ако искате всичко изброено на вашето фирмено парти, обърнете се към нас и разгледайте повече тук – Организация на фирмено събитие

Ние с удоволствие ще сбъднем вашите желания!

Очакваме ви!

изпрати запитване сега

3 + 12 =

Address

ул. „проф. Христо Данов“ 21
гр. София, п.к. 1700

Email

office@eventis.bg

Phone

+359 897 865 776